Recepten

Recept: Een frisse salade met feta, advocado & hummus!

 

 

 

Zomer of geen zomer een salade kan er bij mij altijd in! Het is snel klaar, het ligt niet zwaar op je maag, het is gezond en overheerlijk! Deze salade is super easy en zeer snel te bereiden en gemakkelijk mee te nemen. Ik heb hem deze middag gemaakt omdat ik zin had in een gezonde & snelle hap dus waarom niet met jullie delen?

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

 

  • Salade naar keuze; ik kies meestal voor een salademix die je in de supermarkt kunt terugvinden. Deze bestond uit: veldsla, ijsbergsla en rucola!
  • Feta, ongeveer 20gram
  • Kersttomaatjes
  • Komkommer
  • ½ advocado (had ik nog over)
  • ½ eetlepel olijfolie extra virgine
  • Peper en tijm
  • 3 volkoren crackers
  • Hummus; in de supermarkt vindt je verschillende varianten terug. Ik nam de pikante.

 

Bereiding:

 

Ik heb eerst en vooral 2 grote happen genomen uit de zak van salademix en deze op mijn bord gelegd. Vervolgens heb ik de kersttomaatjes en de komkommer afgespoeld. Waarvan de kersttomaatjes gehalveerd werden en de komkommer in dunne plakjes werden gesneden. Ik had nog een halve advocado over en heb deze er ook bijgevoegd, want dat geeft een lekker noten smaak en is super gezond!

Ik had fetablokjes dus ik hoefde deze niet meer in blokjes te snijden en dresseer deze op mijn salade. Hierover giet ik, met gevoel, een beetje olijfolie en werk ik voor de smaak af met peper en tijm.

 

Om de salade meer pit te geven eet ik er 3 (eentje had ik al opgepeuzeld tijdens het bereiden :-)) volkoren crackers bij met daarop hummus pikant. Ik vind hummus overheerlijk en is daarbij een superfood wat veel eiwitten bevat. Hier volgt later een meer gebreid artikel over!

 

Je zou hier ook nog wat tonijn kunnen bijdoen of zoete paprika om de salade nog wat meer pit te geven. Waar je wel op moeten letten? Als je van plan bent vlees toe te voegen aan je salade: zorg er dan voor dat je niet te veel feta gebruikt. Ongeveer 50gram feta is gelijk aan 1 stuk vlees!

 

Zoals je kan zien is dit een simpele maar hartelijke salade die ik met heel veel plezier heb opgesmuld! Ik ben benieuwd wat jullie van dit artikel vonden en of jullie deze salade ook eens gaan maken?

 

 

Groetjes,

 

Tamara

 

 

 

 

 

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus