Afslanken

 

Waarom is water drinken nu zo belangrijk?

 

 

Je hebt het vast al vaak gehoord: ‘je moet meer water drinken!’ & ‘Water drinken is belangrijk!’. Hoe zit dat nu eigenlijk en wat is mijn mening hieromtrent? Dat vertel ik je vandaag!

De voordelen als je veel water drinkt:

 

Ik ga jullie vandaag proberen uit te leggen waarom water drinken zo belangrijk is. Je lichaam bestaat voor zo’n 70% uit water! Veel hé? Water vervoert voedingsstoffen naar de juiste cellen in je lichaam & zorgt er ook voor dat de afvalstoffen weer verdwijnen! Hoe fijn is dat? Je hoort het al; water drinken heeft zoveel voordelen, zo krijg je er ook een mooiere huid van als je voldoende water drinkt!

Om een voorbeeld te stellen: als een man van ongeveer 70 kg, 1 liter water drinkt per dag dan zou hij zijn lichaam maar 1x maand verzuiveren! Of stel je eens voor dat je de ramen bij je thuis wast met frisdrank? Ze zouden niet zo heel proper zijn denk ik. En dat geldt ook voor je lichaam!

 

Vermindering van vocht in je lichaam:

 

Als je niet voldoende water binnenkrijgt, dan zal je lichaam vocht vasthouden. Dit is simpel weg een reactie van je lichaam om te kunnen overleven! Dit geldt ook voor het eetgebeuren, als je niet voldoende eet, gaat je lichaam hierop reageren om minder te verbruiken, waardoor je stofwisseling minder snel gaat werken en ga zo maar door! Als je vervolgens toch voldoende water begint te drinken dan heb je genoeg toevoer en zal je lichaam het vocht afdrijven. Simpel hé?

 

Water drinken in combinatie met sporten >> hydratatie!

 

Ook tijdens het sporten is water drinken van super belang! Want, als je niet genoeg water drinkt dan gaan je organen minder goed functioneren. En gaan je sportprestaties achter. Daarom dat veel mensen zo weinig vitaliteit hebben, logisch toch? Bij het sporten gaat je lichaam ook hydrateren en dit moet je natuurlijk compenseren!

 

Ik drink niet graag water, wat nu?

 

Ik hoor regelmatig dat mensen problemen hebben met voldoende water te drinken. Enerzijds omdat ze ‘geen dorst’ hebben of omdat ze het niet lekker vinden. Er zijn verschillende alternatieven mogelijk om toch voldoende water binnen te krijgen en het lekker te vinden. Mijn Aloë Mango al geprobeerd of de thee die je zowel koud als warm kunt nuttigen? Neen? Geen probleem hoor, stuur me even een mailtje en ik help je graag verder!

Veel succes iedereen!

 

Over wat zouden jullie graag een artikeltje lezen? Laat het me zeker weten op: tamara@fitby-t.be

 

 

Groetjes,

 

Tamara

 

 

Consectetuer, variusi ipsum nullam repellendus